kerkraam

Dameskoor

 

Na 42 jaar zingen is het dameskoor opgeheven. 

Zondag 15 november is, ivm de beperkende coronamaatregelen in een besloten viering afscheid genomen van ons dameskoor. Bij deze viering, met als voorganger Marga klein Overmeen,konden alleen de dames zelf met hun partners aanwezig zijn.

  

Na het welkomstwoord door voorzitter Rikie Hollak werden, tijdens een sfeervolle viering door de cantors Magdalena Jarczyk en Herman Wolbers prachtige liederen ten gehore gebracht, zoals 'Tel uw zegeningen' en 'Magnificat'. De zangers werden begeleid op piano en orgel door Marcel Logtenberg en  Herman Wolbers.
Locatieraadvoorzitter Jos Ramaker sprak alle dames toe om hen te bedanken voor zoveel jaren samen zingen.

Het was een moeilijke beslissing om te stoppen met het koor maar het besluit is samen met alle dames genomen en verdient veel respect.
Het dameskoor heeft 42 jaar onze vieringen muzikaal opgeluisterd. Niet alleen de gewone weekendvieringen maar ook avondwakes, kerstvieringen, seniorenvieringen en andere gelegenheden werden muzikaal opgeluisterd.
Tijdens deze afscheidsviering werd Rikie Hobbelink gehuldigd voor 25 jaar zingen, Herman Wolbers voor 25 jaar muzikale begeleiding en Magdalena Jarczyk voor 12,5 jaar dirigeren van dit dameskoor.
De drie jubilarissen kregen de bijbehorende speld, de oorkonde en een bos bloemen uitgereikt.

    

Bij het verlaten van de kerk kregen de dames allemaal een bos bloemen en klein presentje ter herinnering mee naar huis. 

40 jaar Dameskoor!

 
Zondag 28 oktober was het 40 jaar geleden dat het dameskoor van de H. Cyriacuskerk is opgericht. Dit heugelijke feit werd gevierd met een feestelijke Eucharistieviering met als voorgangers Monseigneur H. Woorts en Pastor G. Noordink.
Onder leiding van dirigent Magdalena Jarzczyk en organist Herman Wolbers werden prachtige liederen ten gehore gebracht tijdens deze jubileumviering maar wel beginnend met het Kyrie zoals Mgr Woorts zo mooi verwoorde: Heer, ontferm u.
Tijdens deze plechtige viering werden 4 dames onderscheiden voor hun 40 jarig lidmaatschap. Rie Beumer, Gré Feijen, Nel van Bussel en Tonnie Hilgenkamp ontvingen een kettinkje met St Gregorius, vergezeld van een oorkonde. Marietje Mecking kon vanwege gezondheidsproblemen niet aanwezig zijn. Nellie Eijkelkamp ontving een broche van de Gregoriusvereniging voor haar 50 jarig jubileum bij verschillende koren, waaronder 40 jaar bij dit dameskoor.40 jarig jubilieum oktober 2018 November 2015

Dameskoor van de H. Cyriacusparochie


Het koor is een groep enthousiaste dames die de vieringen van onze parochie helpt verzorgen door haar gezangen. Het koor bestaat 40 jaar en telt 25-30 leden.


Het koor staat onder de muzikale leiding van dirigente Magadalena Jarczyk en organist Herman Wolbers. Er wordt meerstemming gezongen en regelmatig worden nieuwe stukken ingestudeerd. Het koor verzorgt vieringen in het weekend, de avondwake’s van overleden parochianen en bij diverse jubilea.


Op hoogtijdagen  wordt samen met het herenkoor van de parochie gezongen.  Het koor repeteert op de donderdagavond van 19.00  tot 20.30 uur in de eigen parochiekerk of het parochiecentrum, met een pauze voor  een kopje koffie of thee.


Ook de sociale kant vindt het koor belangrijk. Jaarlijks wordt een gezellig en ontspannen uitstapje gemaakt. Heeft u belangstelling of u wilt meezingen? U bent van harte welkom. Neemt u dan contact op met het bestuur of een van de leden van het koor.


Contact email: g.hollak@outlook.com
 

 

Nieuws:


 

RK Kerk Dalfsen foto 1

RK Kerk Dalfsen foto 2

RK Kerk Dalfsen foto 3