kerkraam

Young Spirit

Alaaf in de Peperbus!

 
Zondag 3 maart mochten wij samen met Annet en Albert Rumengan optreden
in de Onze Lieve Vrouwebasiliek (Peperbus) in Zwolle tijdens de Carnavalsmis. We vertrokken in vol ornaat in busjes van de Kleine Kornuiten naar de kerk. Wat een belevenis: we zongen “Oh happy day” en “Swing low” in een bomvolle kerk met feestelijk uitgedoste carnavalsvierders! Het was een geweldige ervaring! 
Gelukkig hebben we de foto’s nog!

     
 


Terugblik concert Young Spirit
 
Wat hebben wij weer genoten!


Na een tijd van voorbereiding was het dan eindelijk zover;  op 3 november vierden we ons 30-jarig bestaan met een concert in de kerk. Wat is het dan fijn om te ervaren dat de kerk weer vol zit met enthousiast publiek!
Er stonden verschillende soorten liederen op het programma.  Zo was er veel vrolijkheid bij  Hallelujah to the King of Kings, Ramaganana,  Best Day  of My Life en de Afrikaanse liederen Shosholoza en Pata Pata, maar zongen we ook het gevoelige Mag ik dan bij jou. En, als eerbetoon aan Marinus Veltmaat, zongen we Tears in heaven, waarbij de stilte tijdens het lied opgevolgd werd door een geweldig applaus voor Marinus.
    
Tijdens het concert werden Ellen Hendriks en Henriette Snijder in het zonnetje gezet vanwege hun 25-jarig koorjubileum. Zij werden verrast met de oorkonde en eremedaille in zilver van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging.
 
Dank aan allen die op welke manier dan ook hebben bijgedragen om dit concert te laten slagen.
Dank aan de locatieraad voor de bloemen en de gift aan ons koor. Daar gaan we zeker wat leuks mee doen!
 
 
Groeten van Young Spirit
 


Young Spirit zoekt drummer!
 
Young Spirit is op zoek naar een drummer die het combo van het koor (bestaande uit een gitarist, fluitiste en pianiste) wil komen versterken.
 
Het koor bestaat uit 29 zangeressen, en zingt voornamelijk Nederlands- en Engelstalige pop- en gospelnummers. We zingen regelmatig tijdens diensten in de kerk. Ook proberen we één keer in het jaar een concert te geven, al dan niet in samenwerking met andere muzikanten.
 
Dus, ben of ken jij iemand die het leuk vindt om pop- en gospelnummers te spelen en om een koor te begeleiden? En die graag samen muziek maakt?
 
Neem dan contact op met Tineke Prins (tinekep@hotmail.com) voor meer informatie!

--------------------

De dirigent van Young Spirit is Ellen Nijhoff. Wij worden muzikaal begeleid door Tineke Prins (piano), Edwin de Jong (gitaar) en Sandra Gerrits (dwarsfluit) 

Het koor, dat inmiddels 30 jaar bestaat, bestaat uit 27 zangeressen, 3 comboleden en een dirigente. De dames zingen verschillende soorten liederen, van pop tot klassiek en van Nederlands en Engels tot Latijn. Young Spirit zingt regelmatig tijdens een viering in de kerk. 
Ook wordt altijd gezongen tijdens doopvieringen.

 
Young Spirit anno december 2015

Wanneer je van zingen houdt ben je van harte welkom op ons koor.
We reperteren in de parochiekerk op vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur.
Kom gerust een keer kijken of neem contact op met het bestuur via secretariaatyoungspirit@gmail.com

Het bestuur betaat uit:
Kim Wesselink , Wendy Leeuwenkuyl, Sanne van Emmen ,Tineke Prins  en Ellen Nijhoff 

 

 

RK Kerk Dalfsen foto 1

RK Kerk Dalfsen foto 2

RK Kerk Dalfsen foto 3