kerkraam

Bedevaarten

LOURDES Bedevaart 2022

Voor de hele
Emmanuelparochie
In  het Parochieel Lourdesoverleg is onlangs afgesproken om  in 2022 weer op bedevaart te gaan naar Lourdes. Nu de VNB als organisatie niet meer bestaat, is door het bisdom voor bedevaarten samenwerking gezocht met het Huis voor de Pelgrim, gevestigd te Maastricht.
Mevr. Ciska Derks uit Ommen, is voor de Emmanuelparochie de contactpersoon is bij het Huis voor de Pelgrim (HvdP).  Website: https://huisvoordepelgrim.nl
Na de coronapauze hopen we dit jaar weer volop op bedevaart te kunnen gaan.
 
Voor de hele Emmanuelparochie staat er een Lourdesbedevaart gepland van 7 t/m 12  sept. 2022. Wij willen speciaal deze bedevaart onder uw aandacht brengen, indien u belangstelling heeft kunt zich al aanmelden of informatie opvragen bij de van de contactpersoon van uw Geloofsgemeenschap.
 
Deze 6-daagse bedevaart is met vliegtuig  de reiskosten zijn € 895.- per persoon, 1-pers.k. toeslag is € 165.-.  Verblijf in een 3 * hotel, vol pension en met diëten kan rekening worden gehouden.
Er liggen ook folders achterin het portaal van de kerk.

De organisatie en leiding van deze Lourdesbedevaart is in handen van Geloofsgemeenschap Heino en Liederholthuis, Ton van den Berg (06 51107509) delmontania.ton@planet.nl  
Catharien Smit (0572 390914) ajgsmit@hetnet.nl. waar u uw opgave ook kan doen.


Een aantal koorleden van het  koor ‘Intermezzo’ uit Ommen gaan ook mee om met zang de bedevaart op te luisteren.
Lourdes is een plaats waar iedereen kracht, inspiratie, geloof en energie kan vinden. Door samen als parochianen op reis te gaan naar deze bijzonder plek in de Pyreneeën.
Gedurende de bedevaart zullen we met elkaar vieren, stil worden, processie lopen en de handen opleggen, het is wel afhankelijk van corona situatie van dat moment.
Naast deze momenten kun je ook alleen of met uw naasten even naar de grot gaan, een kaarsje opsteken of de baden bezoeken. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden, maar bovenal is Lourdes de plek voor een ontmoeting  met Maria.
Ook pelgrims met een beperkte zorgbehoefte kunnen mee op bedevaart, hetzij met een rolstoel of andere hulpmiddelen, deze kunt u lenen in Lourdes. Schroom niet dit aan ons kenbaar te maken.
Deze informatie en meer berichtgeving kunt u ook lezen in ons parochieblad Hernieuwing.

Met een Lourdesgroet,
Gerard Hollak, contactpersoon voor locatie Dalfsen van het Lourdescomite.
Email: g.hollak@outlook.com          Tel: 0529 433331

 
 

RK Kerk Dalfsen foto 1

RK Kerk Dalfsen foto 2

RK Kerk Dalfsen foto 3